Blomkålsmos

Till middag idag blir det prinskorv och blomkålsmos. Jag har alltid fryst blomkål hemma (Garants ekologiska blomkål) eftersom jag sällan hinner äta upp ett helt blomkålshuvud innan det börjar bli dåligt! Färsk blomkål är ju dock det godaste.
Min egen blomkålsmos:
2-3 portioner
Ca 200 g fryst blomkål
Ca 50 g smör
Salt & peppar
1. Koka blomkålen enligt anvisningarna på förpackningen
2. Mixa blomkål, smör, salt & peppar med stavmixer.
Det finns en hel del olika sätt att göra blomkålsmos på, jag tycker dock att det här blir bäst.
Jag brukar ta så mycket smör så att mosen blir ganska lös, prova dig fram!
Min egen blomkålsmos:
2-3 portioner
Ca 200 g fryst blomkål
Ca 50 g smör
Salt & peppar
1. Koka blomkålen enligt anvisningarna på förpackningen
2. Mixa blomkål, smör, salt & peppar med stavmixer.
Det finns en hel del olika sätt att göra blomkålsmos på, jag tycker dock att det här blir bäst.
Jag brukar ta så mycket smör så att mosen blir ganska lös, prova dig fram!