Gott och nyttigt LCHF-bröd

Idag har jag bakat ett bröd som jag inte bakat på typ tre år, vet inte varför egentligen men det är som att jag föredrar att baka när helst jag känner för det och har alltid allt hemma men till detta måste man ha creme fraîche och keso :) Det är brödet som är högst upp till vänster på headern.

LCHF-bröd
200 g linfrön
50 g sesamfrön
50 g hackade hasselnötter
50 g hackad mandel
50 g kruskakli
1,5 msk brödkrydda
2 tsk bakpulver

6 ägg
50 g smör
250 g keso
1 dl crème fraîche

Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och rör i resten. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och lägg i smeten. In i ugnen i 175 grader (150 i varmluftsugn) i 60-80 min. Skär i skivor.

Supergott med ost på! Smular ganska mkt så hade tänkt prova sätta i lite fiberhusk men det glömde jag helt bort.

Idag har jag varit hos mamma och hon har passat Bonnie så jag kunnat plugga lite. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ner i källaren och fortsätta med dockhuset! Det är jättekul att hålla på med det faktiskt:) nu är det kök och badrum som ska målas och föräldrarnas sovrum tapetseras, lägger upp bild då det är klart :)

1 Camilla:

skriven

Åh längtar till jag får köpa ett dockhus till Emelie...

2 sussa:

skriven

Bygger du ett helt själv? Har oxå tänkt göra de :) men inte tagit tag i de!

3 Nina:

skriven

Nej jag bygger det inte själv:) Lovis farmor har köpt det på loppis för 50:- och jag tapetserar och målar om :)

Kommentera här: