Oopsies till frukost



Oopsies är inte mitt favorit LCHF-bröd direkt, men när man har ont om tid är de väldigt lätta att göra. Har läst att de är riktigt goda till langos!
Det är ett lätt och fluffigt bröd och det här receptet är det första jag lyckats med (tidigare har de sjunkit ihop och blivit platta) vilket jag tror är tack vare bakpulvret. Receptet har jag hittat här.
 
Oopsies

Tid: 35 minuter
Antal: ca 6 st Oopsies


Ingredienser

3 ägg
100 gram philadelphiaost
Lite salt.
Ev. lite bakpulver.

 
Gör så här
Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten och (Ev. lite bakpulver). Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten. Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter!

Dessa äter jag med ett tjockt lager extrasaltat bregott och kalkon. Mmm!
 
Just nu sitter jag och dricker mitt morgonkaffe. En lång dag (för oss i alla fall) på skolan väntar med en föreläsning i marknadsföring och två på raken i juridik.
Ikväll skulle jag vilja hinna börja julpynta lite! Är så sugen i år till skillnad mot för förra året då jag lika gärna hade kunnat strunta i det. Måste vara all snö som skapar julstämningen! Nä just det, vi har ju ingen snö ännu! :P

Kommentera här: