LCHF-semlor
Förlåt att jag varit så seg med det här receptet, men nu kommer det lagom till fet-tisdag! :)
Taget från lchfrecept.com och som vanligt lite modifierat :)
Taget från lchfrecept.com och som vanligt lite modifierat :)
LCHF-semlor
Bullar
50 g smör
4 ägg
3 msk sukrin melis
Bullar
50 g smör
4 ägg
3 msk sukrin melis
1 msk Stevia strö
1 dl vispgrädde
1/2 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
Mandelmassa
1 1/2 dl sötmandel
2 msk sukrin melis
1 dl vispgrädde
1/2 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
Mandelmassa
1 1/2 dl sötmandel
2 msk sukrin melis
1 msk Stevia strö
1-2 msk vispgrädde
vispad grädde
1-2 msk vispgrädde
vispad grädde
Gör så här
Bullar
Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Låt svälla något.
Rulla 4 fina runda bullar. Grädda i 175° cirka 25 minuter. Låt svalna helt.
Mandelmassa
Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn (själv körde jag den i mixer). Lägg den malda mandeln i en matberedare tillsammans med sötningen och pulskör i några minuter. Häll sedan i cirka 2 msk grädde till önskad konsistens.
Skär av toppen på alla bullar och gröp ur lite inkråm. Blanda inkråmet med mandelmassan, ta eventuellt i ytterligare lite grädde. Fördela mandelmassan i groparna och spritsa eller lägg på en redig klick vispad grädde och lägg på brödlocket. Sikta över lite sukrin melis.
Bullar
Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Låt svälla något.
Rulla 4 fina runda bullar. Grädda i 175° cirka 25 minuter. Låt svalna helt.
Mandelmassa
Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn (själv körde jag den i mixer). Lägg den malda mandeln i en matberedare tillsammans med sötningen och pulskör i några minuter. Häll sedan i cirka 2 msk grädde till önskad konsistens.
Skär av toppen på alla bullar och gröp ur lite inkråm. Blanda inkråmet med mandelmassan, ta eventuellt i ytterligare lite grädde. Fördela mandelmassan i groparna och spritsa eller lägg på en redig klick vispad grädde och lägg på brödlocket. Sikta över lite sukrin melis.
Eftersom att bullarna blir ganska kompakta så tipsar jag om att ha i ganska mkt mandelmassa eller att göra minisemlor! Goda är de iaf :D
