Tacopaj LCHF
Pajskal:
4 1/2 dl mandelmjöl
25 g smör
1 dl riven parmesanost
1 ägg
Paprikakrydda efter smak
Skär smöret i tärningar. Blanda ihop allt och tryck sedan ut smeten i smord pajform. Ställ in i kylen i 30 min.
Förgrädda pajskalet i ugnen, 200 grader i 10 min ungefär
Fyllning:
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda (eller hemmagjord)
1 dl vatten
1 burk crème fraîche
1 burk crème fraîche mexican chili
1 burk cheddar cheese
Paprikakrydda
Stek köttfärsen, blanda i krydda och vatten. Bre sedan ut den över pajskalet. Blanda de två creme fraîche-sorterna. Bre över köttfärsen. På det klickar du ut cheddarosten och "smetar ut" den jämnt över pajen. Strö paprikakrydda över. In i ugnen tills den fått fin färg, ca 25 min.
Servera med god sallad och vitlökssås!
Vitlökssås:
1 burk creme fraîche
2 vitlöksklyftor
Cayennepeppar
Malen svartpeppar
Salt
Denna paj är en LCHF-variant av en paj min syster lärde mig göra en gång i tiden. Den är verkligen god :)